sportschool vries

doelstelling


Sportschool Vries heeft als doelstelling Judo voor een zo breed mogelijk publiek aantrekkelijk te maken. De lessen zijn hierdoor vooral gericht op de recreatieve sporter. Maar natuurlijk zijn er ook mogelijkheden voor wedstrijdtrainingen.

Sportschool Vries is gespecialiseerd in de Japanse vechtsport judo én zelfverdediging. De sportschool bestaat al 35 jaar. Door de sportschool wordt er op een vaste dag in de week judo les gegeven in Oosterwolde (Frl)

Bij judo zijn de groepen voor kinderen in principe naar leeftijd ingedeeld. Er zal echter ook naar het individuele kind gekeken worden, mocht dit nodig zijn. Hierbij kan maatwerk worden geleverd. Het welzijn van het kind en het komen tot een sportieve prestatie staan voorop.  

De sportschool is aangesloten bij de Judo Bond Nederland.

registratie JBN: D2SH18B

De lessen worden gegeven door:

Petra van Schooten 

 

De OPRICHTER

PIETER JAN VRIES richt sportschool op in 1969


Sportschool Vries is in 1969 opgericht door Piet Vries. 

Van 1969 tot 2010 heeft Piet Judo en Jiu Jitsu lessen gegeven op diverse locaties. Waaronder Oosterwolde, Sneek, Joure en Wolvega.

Met een mobiele mat verplaatste hij zich door Friesland en bereikte hij vele kinderen. Kinderen wier kinderen nu ook weer op judo zitten. Ook had hij een aantal senioren groepen. 

Vanaf 2010 was hij samen met zijn vrouw Froukje Vries-Lukkes de stille kracht achter Sportschool Vries. Diverse judo leraren namen zijn lessen onder de naam Sportschool Vries op de diverse locaties over. Hij hield goed zicht op de activiteiten en administratieve beslommeringen van de sportschool. Vriendelijk edoch zakelijk. 

Regelmatig kwam Piet nog even pols hoogte nemen op de diverse locaties. Dan kon hij het niet laten om toch even de mat vast te pakken, een kindje aan te moedigen of een praatje te maken met een ouder. Iedereen kon op zijn belangstelling rekenen. 

Zijn vriendelijkheid, benaderbaarheid en altijd vrolijke aanwezigheid stimuleerde menigeen. 

 

                            Pieter Jan Vries                                          27 mei 1945 -15 mrt 2019